2017 m. lapkričio 20 d., pirmadienis

Bolivinės balandos rudasis pyragas

Bolivinės balandos rudasis pyragas
Sveikos mitybos bumas sveikuolius skatina kurti, gaminti kitokius, sveikesnius, maistingesnius desertus. Nes juk gyventi visiškai be desertų daugeliui būtų sunku ir liūdna! :) O šiandien mano virtuvėje buvo patvirtina tiesa, kad bolivinės balandos sėklos taip pat gali būti puikus pyrago pagrindas.

Be glitimo.

Reikės:
4 kiaušinių
1/2 stiklinės (100 g) cukraus arba skysto medaus
1/3 stiklinės aliejaus
1/3 stiklinės kefyro/jogurto/pasukų
~1,5 stiklinės virtos bolivinės balandos (kynvos)
žiupsnelio druskos
1/2 a.š. kepimo sodos
~7 v.š. kakavos miltelių
saujos džiov. spanguolių (nebūtina, bet tinka)

Pirmiausia išsiverdam, jei neturim likučių, bolivinę balandą. Atidedam pravėsti.
Dubenyje išplakam kiaušinius su cukrumi/medumi, pilame aliejų, kefyrą, sudedam virtas kruopas, atskirai sumaišytą kakavą su druska ir soda, jei naudojam, suberiam ir spanguoles. Išmaišom.
Viskas, tešlą pilam į kepimo skardą (patogiausia į silikoninę) ir šaunam kepti apie 40 min 180 C.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~40 min.

Bolivinės balandos rudasis pyragas
Skanaus!

Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...