2018 m. vasario 13 d., antradienis

Spalvoti lietiniai

Spalvoti lietiniai
Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis. 
Jeigu norisi blynams suteikti tik spalvą ir kad blynų konsistencija išliktų glotni ir plona, tešlą nuspalvinti galima ir tų pačių daržovių sultimis.
Spalviniai ingredientai

Tešlai reikės:
 4 kiaušinių
 1 v.š. cukraus
 žiupsnelio druskos
 750 ml pieno
 420 g miltų (apie 3 stiklinių)
 2 v.š. aliejaus
Tešla gaminam tradiciškai ir labai paprastai: išplakam kiaušinius, beriam cukrų, druskos, pilam pieną, išplakam, ir toliau plakdami po truputį suberiam miltus. Tada tešla paliekam pastovėti 20-30 min. Prieš kepant į tešlą įmaišom ir aliejų.
Spalviniams ingredientams reikės (1/4 arba 1/3 tešlos):
 raudonai spalvai: orkaitėje kepto arba išvirto burokėlio, iki 100 g ir šaukštelio kakavos
 žaliai spalvai: saujos šaldytų špinatų
 geltonai spalvai: 1 nedidelės morkos ir šaukštelio ciberžolės prieskonio
 mėlynai spalvai: šaldytų mėlynių
Burokėlį, špinatus ir morką sutrinam blenderiu arba smulkiu smulkintuvu, Prieš tai įpilam šlakelį vandens į kiekvieną - tada susitrins iki gražesnės konsistencijos, o ir tešlos vėliau nebereikės skiesti. Mėlynes aš ištryniau jau įdėjus į pačią tešlą.
Blynų tešlą padaliname į keturias dalis (ar tiek, kiek spalvų darysim). Į kiekvieną sudedam atitinkamai trintą burokėlį su šaukšteliu kakavos, trintus špinatus, trintą morką su ciberžole beigi mėlynes. Tešlas galima dar kartą pertrinti blenderiu, kad spalvos gražiau įsilietų.
Spalvingosios tešlos
Kepam. Idealiausia kepti keptuvėje su nepridegančia danga, nes riebalai, sakoma, šiek tiek išblukina spalvą - taigi riebalų naudoti minimaliai (net ir per Užgavėnes! ). Taip pat nereikėtų kepti ant kaitrios ugnies, kad rusvumas nesugadintų norimo atspalvio.
Kantriai iškepam visus blynus ir skanaujam! Jei norime, pasidarom su mėgstamais įdarais ir dar kartą lengvai pašildome keptuvėje.
Užteks 4-6 porcijoms, priklausomai gaminsim su įdaru ar be jo.

Pagal atitinkamos spalvos išgautą skonį, labiausiai tinkančius įdarus paskirstau taip:
❥ burokėlių lietiniai - su pakepintos maltos mėsos įdaru;
❥ špinatų lietiniai - su česnakinės varškės įdaru;
❥ morkų lietiniai - tinka su saldesniu įdaru, gali būti saldžios varškės ar bananų įdaras;
❥ mėlynių lietiniai - valgyti tiesiog vienus, su uogiene, grietine, medumi 

Skanaus!
Spalvoti lietiniai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...