2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas
Dar vienas puikus varškės pyragas su labai varškei tikančia lengva citrinos rūgštele, o varškės kremas praturtintas ir maskarponės sūriu. Mėgstantys varškės pyragus tikrai nenusivils!

Pyragui reikės:
(pagrindui)
200 g sausainių
50-100 ml pieno
(viršui)
450 g riebios varškės
250 g maskarponės
150 g cukraus
3 kiaušinių
60 ml citrinų likerio (arba citrinų/laimo kremo)

Pradedame nuo pagrindo: sausainius sugrūskime ir sumaišykime su pienu (pilkime pradžiai 50 ml, vėliau, jei reikia, įpildami kiek daugiau, sausainiai gali būti skirtingi). Mišinys turėtų gautis kaip plastilinas. Kepimo formą (17-20 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir dugną padengiame maždaug 0,5 cm storio sausainių masės sluoksniu. Pirštais ar šaukštų jį lygiai paskirtykime.

Toliau labai paprastai pagaminame kremą: į dubenį sudedame varškę, maskarponę, cukrų, kiaušinius ir citrinų likerį (aš šįkart naudojau laimo citrinos kremą (lime curd) - labai tiko). Viską išsukame trintuvu iki tolygios masės. Kremą supilame ant paruošto pyrago pagrindo.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Kaip ir visus varškės pyragus, geriausia jį valgyti šaltą ar bent atvėsusį.

Kepimo temperatūra: 180
Kepimo laikas: 50-60 min

Citrininis varškės pyragas

Skanaus!


Receptas iš Darbštuolės žurnalo Varškės pyragai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...