2018 m. kovo 12 d., pirmadienis

Dribsnių ir sėklų sausainiai

Dribsnių ir sėklų sausainiai
Mėgstate pakramsnoti ką nors saldaus prie kavos ar arbatos? Norite pavaišinti savo kolegas sveikais sausainiais? Tuomet šie sausainiai puikiai tam tiks. Beje, ir išsilaiko šie sausainiai skanūs iki savaitės.
Šis receptas man patinka dar ir dėl to, kad jų pagrindas - įvairios sėklos ar džiovinti vaisiai, o kiek ko dėti galima laviruoti tarp to, ką tuo metu turime namuose, svarbu, kad sausųjų ingredientų svoris išliktų daugmaž toks pats. 
Be cukraus.

Reikės (~2 skardom): 
Gaminam sausainius
120 g sviesto
100 g medaus
140 g avižinių dribsnių
200 g sėklų (50 g moliūgų sėklų, 50 g sezamo sėklų, 50 g saulėgrąžų, 50 g linų sėklų)
50 g kokoso drožlių (arba džiovintų vaisių)
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1-2 v.š. rudojo cukraus (nebūtina)
1 plakto kiaušinio

Sausainiai paruošti/sausainiai iškepę
Visų pirma prikaistuvyje išlydome sviestą, tada paliekame minimalią kaitrą ir sudedame medų, kad šis po truputį išsileistų. Prieš pilant į tešlą masę reikia gerai išmaišyti, kad ši taptų tolygi.

Dideliame dubenyje sudedame visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, sėklas (proporcijas galima keisti, svarbu, kad bendras kiekis būtų 200 g), kokosų drožles, miltus, druską, išmaišome. Ant viršaus pilame sviesto-medaus mišinį, iš anksto išplaktą kiaušinį ir išmaišome, kol nebeliks sausų, birių trupinių.

Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus ir išdėliojame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Visus juos paspaudžiame drėgna šakute, kad gautųsi panašesni į apskritimus, galima rankomis dar kiek padailinti kraštus. Šauname kepti į iki 190 C įkaitintą orkaitę 10-15 min, kol dailiai paruduos.

Kepimo temperatūra: 190 C
Kepimo laikas: 10-15 min





Yra variantas pagreitinti sausainių gamybą: galima sausųjų ingredientų mišinį pasigaminti iš anksto (galima dvigubai - iš pusę kiekio gaminti iškart, kitą pusę pasilikti kitam kartui), tada kepimo dieną beliks į mišinį sudėti lydytą sviestą, medų ir kiaušinį.


Sausų ingredientų mišinys

Dribsnių ir sėklų sausainiai
Skanaus!


Recepto bazė daryta remiantis Beatos receptu, tačiau galiausiai pakoregavau, kaip man atrodė tinkamiau

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...