2018 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Mielinės tešlos pyragėliai su dešrele

Pyragėliai su dešrele
Tokie pyragėliai yra labai mobilūs ir švariai valgomi, todėl puikiai tinka kelionėse ar tiesiog užkandžiams nesant namuose. Pyragėlių su dešrele tešlos variantų yra keletas, kitur naudojami kiaušiniai ar daugiau riebalų, bet mums labai patiko šis išbandytas receptas, todėl juo ir dalinuosi bei išsisaugau savo receptų aruode. 
Beje, neišsigąskit mielinės tešlos, jei dar neteko su ja darbuotis. Su sausom mielėm tai visiškai paprastai, nes jas tiesiog įmaišom į miltus (kartais pilamos į šiltą pieną, bet tai nebūtina), bet aš dažniausiai naudoju šviežias mieles, su jomis irgi nesunku: visada reikiamą jų kiekį užpilu cukrumi ir po kiek laiko viską išmaišau, kol pasidaro skysta masė ir viskas, tada įmaišau į tešlą. Svarbiausia, kad jos nesušaldytų kiti produktai - tešla turi būti šilta. Mielinę tešlą pagaminti užtruks ilgiau, nes reikės valandą ją pakildinti, bet gauti gaminiai verti tos kantrybės, tiesiog reikia pasiplanuoti laiką. Tiek tų sunkumų, visa kita jau kaip su įprastom tešlom. 

Reikės:
15 dešrelių
30-35 g šviežių mielių (11 g sausų mielių)
1 v.š. cukraus
500 ml pieno
600-650 g miltų
žiupsnelio druskos
3 v.š. aliejaus

1 trynio + šlakelio pieno aptepimui

Dešreles nulupame, nuplauname ir atidedame.
Mieles dubenėlyje užpilame cukrumi ir atidedame kelioms minutėms. Tada po truputį įmaišom į mieles tą cukrų, kol masė suskystės ir pasidarys tolygi. Mielės paruoštos, laukia, kol galės susitikti su tešla.

Prikaistuvyje supilame pieną ir pašildome iki 35-40 C arba kol įkišus pirštą jau bus labai šilta, bet dar ne per karšta.

Kol pienas šyla, dubenyje supilame miltus (pradžiai ne visus, o apie 550-600 g), druską, aliejų, išsileidusias mieles, išmaišome. Ir galiausiai supilame šiltą pieną. Išmaišome ir po to pereiname prie minkymo rankomis. Jei tešla dar labai limpa, įberiame dar miltų, bet jų nepadauginame. Galima rankas pavilgyti aliejumi, bus lengviau minkyti. Tešla turi likti šiek tiek lipni.
Paminkome dar kokias 5 min ir uždengę atidedame į šiltą vietą 40-50 min. Tešla turi padvigubėti.

Pakilusią tešlą persidedame ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojame didelį stačiakampį, maždaug 1 cm storio. Tada jį supjaustome į 15 pailgų juostelių. Kiekvieną dešrelę apjuosiame (įstrižai) ta tešlos juostele. Pyragėlius sudėliojame ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos (prireiks jų dviejų) ir pridengę rankšluostėlių paliekame pakilti 15 min.
Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Dubenyje atsiskiriame trynį nuo baltymo ir jį išsukame su šlakeliu pieno. Pakilusius pyragėlius šluotele ištepame trynio mišiniu. Šauname į orkaitę kepti 25-35 min arba kol gražiai parusvės.

Gamyba: paruoštą tešlą kildiname 40-50 min, suformuotus pyragėlius dar pakildiname 15 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 25-35 min.




Pyragėliai su dešrele

Pagaminti tešlos juosteles galima ir kitu būdu: padalinti tešla į 15 gabaliukų, iš jų susukti gyvatėles ir iškočioti kiek platesnes juosteles. Man patogiau iškočioti didelį stačiakampį ir tada supjaustyti.



Tešlos receptas ir jos gaminimas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...