2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Pica keptuvėje per 15 minučių

Pica keptuvėje per 15 minučių
Turbūt metų atradimas - greitai pagaminama pica keptuvėje. Ne tik kad orkaitės nereikia, bet ir pagaminama dar greičiau, ir tešla be mielių. 
Tešlai standartiškai naudojamas vienodas kiekis grietinės ir majonezo, bet yra įvairių variacijų, kurios taip ne ką prastesnės: galima naudoti tik grietinę (8 v.š.), galima dėti dalį šaukštų kefyro ar pieno (svarbu, kad bendras kiekis būtų plius minus 8 šaukštai).
Ingredientus ant picos pagrindo galima naudoti įvairiausius mėgstamus, kaip ir standartinei picai, svarbu, kad jie jau būtų apdoroti (pvz., virta ar kepta mėsa, apkepta malta mėsa ar tiesiog mėgstama dešra, įvairiausios daržovės). Tad jeigu norisi kažko skanaus, šilto ir greito - ši pica sutverta tam!

Picos pagrindui reikės:
2 kiaušinių
4 v.š. grietinės
4 v.š. majonezo
8-9 v.š. miltų
žiupsnelio druskos, pipirų

Padažui (kuriuo ištepsime picos pagrindą):
2-3 v.š. pomidorų padažo ARBA
1 v.š. garstyčių + 1 v.š. grietinės
1 svogūno

Į dubenį įmušam kiaušinius, išplakam, dedam grietinę, majonezą (ar kefyrą/pieną - ką pasirenkam), beriam druskos, pipirų ir gerai išplakam. Tada sudedam miltus ir vėlgi gerai išmaišom, kol gausime vientisą masę. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
Keptuvę patepame minimaliu kiekiu riebalų. Ją galima šiek tiek įkaitinti arba dar į šaltą keptuvę sudedam tešlą - visą dugną ištepame paruošta tešla. Ją padengiame padažu (galbūt patogiausia tai daryti šakute), išdėliojame smulkiai supjaustytą svogūną. Toliau išdėliojame kitus ingredientus (mėsą, dešrą, grybus, daržoves ir kt., ir galiausiai tarkuotą sūrį).
Keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame kepti ant silpnos ugnies 12-15 min.

Gaminam picą per 15 minučių
Iškepus picai ją atsargiai išstumiame į didelę lėkštę. Pjaustome, skanaujame ir džiaugiamės greita šilta vakariene :).

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...