2018 m. balandžio 10 d., antradienis

Marinuotos kopūstų salotos


Fermentuotos kopūstų salotos

Man tai yra nuostabus atradimas. Ne tik puikaus skonio salotos, bet ir ne vienai dienai - taip užmarinuotos salotos šaltai gali pastovėti net savaitę. Labai patogu pasigaminus kokį mėsos ar žuvies patiekalą iš šaldytuvo išsitrauki iš anksto paruoštas salotas. 
Kadangi salotos gali stovėti ilgiau, tad ir gaminti verta iškart didesnį kiekį. Gaminti reiktų dieną prieš, nes salotų "brandinimas" užtruks 12-16 val. 

Fermentuotos kopūstų salotos
Reikės (~2 litrai salotų):
1 kg kopūsto, smulkiai pjaustyto
1 morkos, tarkuotos
1 raudonosios paprikos
500 ml vandens
~5 v.š. acto (geriau 9 proc)
4-5 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
70-80 ml aliejaus

Užviriname 500 ml vandens. Beriam į jį druską, cukrų, aliejų, išmaišom. Leidžiam užvirti ir išjungiam ugnį. Supilam ir actą.
Burokine tarka sutarkuojam morką, papriką supjaustom kubeliais ar pailgais gabaliukais, kopūstą supjaustom plonais pailgais gabaliukais arba galima taip pat sutarkuoti. Viską išmaišom, geriausia rankomis, nes taip kopūstas labiau suminkštės. Sukemšam salotas į stiklainius - tiek, kiek telpa gerai paspaudus. Užpilam paruoštu marinatu.
Palaikom šaldytuve 12-16 val. ir pagaliau galim skanauti!

Fermentuotos kopūstų salotos
Skanių karštų patiekalų su šiomis salotomis! :)



Aiškus video, kaip pasigaminti šias salotas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...