2017 m. sausio 9 d., pirmadienis

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

Radau namie rūgštynių stiklainuką, kadangi šiuo metu žiema, šaltos sriubos ar šaltibarščių visai nesinori, tad šiandien gaminu karštą rūgštynių sriubą, dar ją pavadinčiau greitsriube. 
Kaip visada, išgooglinu visus geriausius patarimus šiai sriubai, gaminu, ragaujam ir pasiteisinus receptui, išsisaugau savo bloge :). Kad kitą kartą nebereikėtų gaišti laiko rūgštynių sriubos recepto paieškai. Ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl atsirado mano blogas ir aibė receptų jame :). Kai turiu laiko - ieškau naujovių, kad išbandytume naujus skonius, kai nėra laiko - lendu į blogą ir gaminu pagal jau patikrintus receptus.
Atnaujinimas: kaip knygoje "Sveika ir gardu" siūloma, galima šią sriubą paįvairinti dalį įprastų bulvių pakeičiant batatais - saldžiosiomis daržovėmis (pjaustome taip pat kubeliais).


Reikės:
🥣~1,5 l sultinio
🥣3 bulvių, pjaustytų kubeliais
🥣rūkyto kumpio ar lašinukų
🥣~stiklinės rūgštynių, konservuotų (galima ir šviežių)
🥣1-2 kiaušinių, virtų
🥣grietinės patiekimui

Užverdame sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, taip pat kelias riekeles kumpio/lašinukų. Praėjus 15 min sudedame rūgštynes ir sriubą po poros minučių išjungiame. Patiekdami ant viršaus pabarstome smulkiai supjaustyto virto kiaušinio.
Patiekiame su grietine.

Skanaus! 

Rūgštynių sriuba
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...